Informatie en gebruik

Op deze pagina vindt u ook alles wat u wilt weten over erectieproblemen, erectiestoornissen en impotentie. Lees ook meer over de oorzaken, gevolgen en behandelingen. Klik hier voor de uitgebreide handleiding van de pomp.

Algemeen gebruik erectiepomp

Scheer voor gebruik uw schaamhaar weg rondom de penis, en smeer deze plek in met glijmiddel, de koker sluit nu luchtdicht aan. Plaats de cilinder over de penis en schakel de pomp in of bouw handmatig de druk op. Er wordt nu lucht uit de cilinder gezogen waardoor er een vacuüm ontstaat, door de onderdruk wordt er bloed in de penis gezogen zodat deze hard wordt.

Als de erectie volledig is , dan schuift u de bijgeleverde rubberen ring, vanaf de koker onder naar de penis, de rubberen druk ring zorgt ervoor dat het bloed in de penis blijft zodat de erectie stand houdt. Houdt de drukring niet langer dan nodig is op de penis, wij adviseren om deze niet langer dan 30 minuten om de penis te houden.

Waar moet u rekening mee houden?

Kies altijd een drukring in de juiste maat, een te kleine ring kan pijnlijk zijn. Tijdens het dragen van de ring, kan de huid blauw kleuren, en aderen vertonen, dat is niet erg. De drukring zorgt er ook voor dat uw sperma niet vrij kan stromen, dus als u de ring verwijderd zal het sperma alsnog vloeien, dit is normaal.

Wat is impotentie?

Impotentie houdt in dat een man bij seksuele stimulatie geen of geen goede erectie kan krijgen. Hierdoor ontstaat een belemmering tijdens de geslachtsgemeenschap. De medische term voor impotentie is erectiële disfunctie. In Nederland hebben ruim 800.000 mannen last van impotentie. Dit kan voorkomen in alle leeftijdsgroepen maar komt vooral voor bij ouderen.

Omgaan met erectieproblemen (voor u en uw partner)

Een man met een erectieprobleem of impotentie krijgt geen erectie of deze wordt niet (blijvend) hard genoeg. Niet alleen voor de man is dit vervelend, ook zijn partner heeft hier mee te maken. Het wordt moeilijk tot onmogelijk goed te penetreren. De kwaliteit van de seks wordt minder. Hierdoor kan er ook veel onzekerheid bij beide partners ontstaan. Hoe kunt u hier samen mee omgaan?

Impotentie na een prostaatoperatie

Wanneer er sprake is van prostaatklachten zoals een prostaatvergroting, prostaatontsteking of prostaatkanker kan een operatie noodzakelijk zijn. Tijdens een prostaatoperatie wordt de prostaat of een deel daarvan verwijderd. Dit gebeurt via de plasbuis of een snede in de onderbuik.

Erectieproblemen door overgewicht

Overgewicht of diabetes kan vervelende gevolgen voor uw seksleven hebben. Niet alleen ondervinden diabetespatiënten praktische problemen zoals het in de weg zitten van de buik. Veel patiënten hebben ook last van erectieproblemen. Deze erectieproblemen kunnen lichamelijke en psychische oorzaken hebben.

Seks met een dwarslaesie

Door een dwarslaesie verandert uw hele leven. Dit heeft ook effect op uw seksleven. Bij geen of een verminderd gevoel in de geslachtsdelen is het belangrijk de gevoelens en mogelijkheden opnieuw te ontdekken. Neem de tijd om aan de nieuwe manier van vrijen te wennen.

Reinier Haga Prostaatkankercentrum

Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum is hét gespecialiseerde centrum voor het diagnosticeren, behandelen en de nazorg van prostaatkanker met de beste resultaten in de sector. Door te specialiseren en alle kennis en ervaring op het gebied van prostaatkanker bij elkaar te brengen, zijn ze in staat om patiënten de beste zorg te bieden.

Het Reinier Haga Prostaatkankercentrum beveelt de Primusmed erectiepomp aan na de behandeling van prostaatkanker.

Blue Ribbon

Primusmed draagt een warm hart toe aan het werk van Blue Ribbon. Blue Ribbon wil mannen en vrouwen bewust maken van de prostaat en het risico op prostaatkanker. Om zo de kans op een snelle herkenning, genezing en overleving te vergroten.